MirkaVainikka Vahvasti lähellä.

Kolme hyvää syytä keskustella kannabiksesta

Young aganst drugs YAD lanseerasi 19.4.2019 mainion kampanjan aiheesta, kannattaako kannabiksenkäyttö. Luku 420 on kannabiskulttuuriin liittyvä termi, jolla viitataan 20.4. vietettävään maailmanlaajuiseen kannabispäivään. Monille se tarkoittaa iltapäivän kannabishetkeä tuolla kellonlyömällä. Olen YAD:in linjoilla ja totean, että 19.4. on oikea hetki pysähtyä miettimään omia asenteitaan kannabiskysymyksiin.

Irti Huumeista ry:n Ihmisarvoista elämää – Kannabis Suomessa -seminaarissa keskusteltiin aiheesta kiihkottomasti ja asialinjalla. Suosittelen seminaarin katsomista aikuisille yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Tärkeää on, että kannabiksesta ei puhuta fiilispohjalta, vaan keskittyen asiaan.

Aiheesta on syytä keskustella, koska kannabiksen käyttö koskettaa yhä useampaa suomalaista. Lasten ja nuorten tervettä kasvua tulee tukea, ja tehokkain tapa välttyä kannabiksen haitoilta on jättää käyttämättä sitä..

Vietetään siis yhdessä YAD:in lanseeraamaa 19.4. päivää ja keskustellaan kannabiksesta asiallisesti ja tietoon pohjautuen. Vaikeneminen ei ole kultaa.

 

#irtihuumeista #kiinnielamassa #mietivielä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Penäät keskustelua, mikä on tietenkin hyvä asia, mutta et itse ole kommenteissa osallistunut keskusteluun.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kannabiksen salliminen aluksi lääke- ja myöhemmin viihekäyttöön on lyönyt läpi pohjois-amerikassa.

Sama kehitys tulee Eurooppaan 15-20 vuoden sisällä. Kannabiksessa on toki vaaransa, mutta viina on kaikista suurin ja pahin ongelmien aiheuttaja.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Voi Mirka, et sitten saanut edes tuota oikein. "420" ei viittaa 20.4 kannabispäivään, vaan tuo termi on ollut käytössä kauan ennenkuin tuosta päivämäärästä tuli kannabispäivä. Alunperin se viittaa kellonaikaan. Mutta niin vain esitit tämänkin väärän tiedon ja käsityksen faktana. Täysin merkityksetöntä toki, mutta ikävä kyllä erittäin kuvaavaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Lailliseksi vaan, nyt on niin monta mallia laillistamisesta, että tiedetään kyllä mikä toimii ja mikä ei.

Käyttäjän JudeVihervaara1 kuva
Jude Vihervaara

Olisi hyvä aina perehtyä asiaan hieman tarkemmin. Päivämäärä 19.4. tunnetaan myös ns. Pyöräilypäivänä, sillä 19.4.1943 Albert Hofmann otti itse 250 milligramman annoksen syntetisoimaansa lysergihapon dietyyliamidia, eli LSD:tä ja huomasi sen aiheuttamat hallusinogeeniset vaikutukset pyöräillessään kotiin töistä. Alan harrastajat viettävät toisinaan päivää Hofmannin viitoittamalla tiellä.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset