MirkaVainikka Ihmisarvoista elämää!

Kaikki blogit puheenaiheesta Lisää opiskelija-asuntoja

Mikä on kaupungin vastuu aiheuttamastaan vahingosta?

KY-säätiön ydintehtävä on edistää opiskelijoiden asemaa, opiskelija-asunnoista on pulaa, ja samaan aikaan pääkaupunkiseudulla on toimistotilaa tyhjänä luokkaa miljoona neliötä. On siis luontevaa, että kauppatieteilijät haluavat muuttaa omistamansa kerrostalon takaisin opiskelija-asunnoiksiKaupunki kuitenkin haraa vastaan ja puolustaa toimistoja (Yle 10.1.2017)

Yrityksiltä lääke uhanalaisiin innovaatiokeskittymiin?

Opiskelija-asuntohankkeiden investointiavustuksien poisto vaarantaa korkeakouluopiskelijoiden innovaatiotehtailun. Korkeakouluissa tapahtuva tutkimustyö ja yritysten start-up toiminta edellyttää tiedon ja toimijoiden keskittymistä yhteiseen lokaatioon. Niin yrittäjillä kuin tutkijoillakin on oltava taloudelliset ja ajalliset resurssit markkinataloutta parantavien innovaatioiden kehittämiseen, sekä niiden jalostamiseen käytännössä toimiviksi.

Vuokra-asuntotuotantoa on lisättävä

Opiskelijoiden tuloista menee leijonanosa vuokran maksuun. Yksin asuvien opiskelijoiden tuloista menee keskimäärin 72 prosenttia asumiskuluihin. Opiskelijoiden asuntopoliittisessa ‪Koti ois kiva -tempauksessa vaadin opiskelija-asuntotuotannon lisäämistä ja annoin siitä koulutuslupauksen.

Kotini on linnani...

... ja linnat ovat tunnetusti kalliita.

Asuminen on periaattessa ymmäretty jokaisen suomalaisen perusoikeudeksi ja on sitä myös perustuslain 19§  hengen mukaan "(....) Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä