MirkaVainikka Ihmisarvoista elämää!

Kaikki blogit puheenaiheesta Luokkayhteiskunta

V*tun veronmaksajat!

YLE tuo artikkelissaan esiin kuinka Tytti Tuppurainen kisaa SDP:n puheenjohtajuudesta. Hänen mukaansa "SDP:n pitää olla hiljaisen enemmistön ääni". YLE kertoo: " Tavallisiksi ihmisiksi eli uudeksi hiljaiseksi enemmistöksi Tuppurainen kutsui "miehiä ja naisia, jotka lähtevät päivittäin töihin". "

Tarkkailla ja rangaista

Otsikko "Tarkkailla ja rangaista" on ranskalaisen sosiologin Michel Foucaultin suljettuja laitoksia (kuten vankiloita) oivaltavasti kuvaava kirjallinen teos. Suomi on hyvin laitosvaltainen yhteiskunta. Ylen elävä arkisto on julkaissut 8.9.2006 mielenkiintoisen jutun otsikolla "Vähäosaisten pakkoauttaminen". Se sisältää keskusteluvideon päivämäärällä 26.5.1972.

AY-liike ja luokkayhteiskunnan vahvistuminen!

Kuuntelin juuri  (18.11.) Yle Puheen Kulttuuricoktailia (klo 16.00 - 17.00), jossa sosiologi Anu-Hanna Anttila ja näyttelijä Niina Lahtinen keskustelivat luokkayhteiskunnan paluusta. Keskustelusta nousi vahva tarve kirjoittaa jokunen sana. Itsekin aikanaan sosiologiaa, sosiaalipsykologiaa ja psykologiaa opiskelleena, tunnistan hyvin ajassamme myyräntyötä tekevän prosessin. Luokkayhteiskunta on jo enemmän läsnä kuin ¨vuosisata sitten.

Uusi teemaviikko alkaa!

Aloitan syksyä odotellessa taas hiljalleen teemaviikkojen elvyttämisen, tällä kertaa ajattelin viettää sitä teemalla "Viikko parempana kuin kukaan teistä" ja se ei tule olemaan varmaan kovin vaikeaa. Olen nimittäin huomannut, ettei tänne kannata kirjoitella enää edes (omasta mielestä) hyviä vitsejä, saati taustoittaa yhtäkään kirjoitustaan. Taustoitettu ja mietitty teksti saa onelinereita avauksen vierestä kommenteikseen, sillä lonkalta ampuminen on se mitä rakastatte, se mitä saatte ja jää kollektiiviseen muistiinne asiana jonka ansaitsitte.

Miksi kuolleiden määrä lisääntyy koko ajan?

KYSYMYKSIÄ KAIKILLE!


1. Miksi kuolleiden määrä lisääntyy koko ajan?
 
Ei sitä voi selittää jatkuvasti suurilla ikäluokilla ja väestön vanhenemisella.
 
Tässä on jotain mätää!

Mikä on oikeistopolitiikan (köyhyyden lisäämisen, ihmisten syrjäyttämisen, jne.) osuus lisääntyneisiin kuolemiin?
 
 
2 Lisääntyykö kuolemat samoin tavoin myös muissa, Suomea vastaavissa, maissa?
 
 
3. Miksi itsemurhien väheneminen ei näy kokonaiskuolleisuudessa?
 
 
 

Sopimusyhteiskunta

Kirjoituksessani http://juliuskarlsson.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176114-indie-poliitikko luettelin eduskuntavaalien pääteemoikseni perustulon, peruskoulun ja varhaiskasvatuksen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, sopimusyhteiskunnan ja jalkapalloyhteiskunnan. Tämä on kolmas kirjoitus sarjasta jossa esittelen ajatukseni näiden teemojen suhteen. Tämän kirjoituksen aihe on sopimusyhteiskunta.

Lastenvaunut feodaalisessa yhteiskunnassa

Nelipyöräisiä katettuja kiesejä on jo ammoisista ajoista pidetty myös arvovallan ja statuksen symboleina. Mahtimiehet, kuninkaallliset, lääninherrat ja muut silmää tekevät pamput ovat osoittaneet hierarkisen asemansa liikkumalla kansan parissa tavallista tallaajaa korkeammalla ja liiemmin rasittumatta mukavasti istuen katetuissa vaunuissa, joiden yksityiskohtaiset kalliit koristelut ovat aiheuttaneet vähäosaisemmissa ansaittua kateuden sekaista ihailua ja joiden rakenteellinen tekniikka on vastannut ajankohtansa uusinta saatavilla olevaa tietämystä  materiaaleista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä